Op bezoek bij de Blije Buren

peterenfran

De Blije Buren is een Amsterdams initiatief om belangeloos mensen te ondersteunen en uit hun isolement te halen. Blije Buren verzorgt een uitgebreid scala aan activiteiten, maar een van de meest in het oog springende activiteit is wel het uitdelen van gratis voedsel aan wie daar maar belangstelling voor heeft.

Omdat de aanpak en de achterliggende gedachte nauw verwant is aan de wijze waarop kerken diaconaal acteren, leek het Kerken Helpen Amsterdam leuk om eens kennis te maken met de bedenkers van het initiatief, Peter en Fran (zie foto), om te kijken op wat voor manier kerken en Blije Buren misschien zouden kunnen samenwerken.

Blije Buren blijkt in een transitieperiode te zijn en meer nadrukkelijk de samenwerking te zoeken met organisaties als bijvoorbeeld de Regenboog en ook de kerken, om op die manier de doelgroep optimaal te bereiken. Gesprekken zijn inmiddels gaande over een mogelijke samenwerking op kleinschalig niveau. Kerken en kerkelijke initiatieven zullen hiervoor individueel worden benaderd.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s